VERSENYBEN A LEGJOBB BRINGÁS RAJZOK

Mutassátok meg, milyen kreatívak vagytok, rajzoljátok le a legkedvesebb biciklis élményeteket, és nyerjetek szuper Giro D’Italia ajándékokat vagy egy felejthetetlen osztálykirándulást a Giro d’Italia Nagy Rajtjának valamelyik helyszínére!

A Giro D’Italia a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye. A bringások 3 héten keresztül járják be Itália legszebb tájait.  2022. május 4-8. között Magyarországon is találkozhatunk a világ legmenőbb bringásaival a 105. Giro d’Italia első három szakaszán, amely a „Grande Partenza”, azaz „Nagy Rajt” névre hallgat.

A versenyt 1909-ben a verseny szülőatyja Emilio Camillo Costamagna, a L’Gazetta dello Sport újság főszerkesztője indította útjára. 1932 óta a legjobb versenyző viheti haza a rózsaszín trikó (Maglia Rosa). A mez színe azért rózsaszín, mert a La Gazetta dello Sport újság lapjai is ilyen színűek. Az olasz körverseny első kiírására még 1909-ben került sor, de egészen 1931-ig kellett arra várni, hogy a rózsaszín trikó (Maglia Rosa) megjelenjen. 2021-ben a Giro d’Italia megemlékezett az egységes Olaszország fönnállásának 160. évfordulójáról, valamint az Isteni színjáték zseniális szerzője, Dante Alighieri halálának 700. évfordulójáról is. Ebben az évben Valter Attila 3 napon keresztül viselhette a rózsaszín trikót.

Idén Ti is együtt szurkolhattok majd a magyar versenyzőkért, hiszen a Nagy Rajt legelső szakasza Budapest és Visegrád között, a második egyéni időmérő Budapesten, a harmadik szakasz pedig Kaposvár és Balatonfüred között halad át.

Díjazás:

Fődíj:

Elviszünk az osztályoddal együtt egy kalandos osztálykirándulásra a Giro d’Italia Nagy Rajtra, az általatok kiválasztott rajt és cél városok valamelyikébe.

1.helyezett:

Decathlon utalvány 100 000 Ft értékben

2. helyezett:

Rockrider bukósisak

3. helyezett:

Rockrider kerékpáros napszemüveg és kesztyű

Ráadásul a legjobb rajzokat a rajt és cél városok kihelyezett molinóin is viszontláthatod!

A pályázaton a következő korcsoportok vehetnek részt:

  •  1-2. osztály
  •  3-4. osztály
  •  5-8. osztály

Pályázatodat postai úton küldheted el számunkra az 1027 Budapest, Horvát u. 14-26. 8. em. 836. címre 2022. április 18-ig!

Kérjük, a borítékra írd rá: Giro d’ Italia – gyermekrajz pályázat
A pályázat eredményhirdetése április 27-én lesz.

Méret: A rajzpályázatra A/3-as, vagy A/4-es méretű, fekvő vagy álló rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választható (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.).