Köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük a 2022. május 6-8. között megrendezésre kerülő Giro d’Italia magyarországi rajtjának, a Grande Partenzának a hivatalos honlapján.

A Giro az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenye, amit a világ közel 160 országában évről évre több mint 800 millióan követnek a televízió képernyőjén keresztül, a helyszíneken pedig több tízezer magyar és nemzetközi turista és szurkoló kíséri figyelemmel.  A verseny megrendezése páratlan lehetőség hazánk számára: Magyarország három napra a világ figyelmének középpontjába kerül. Három napon keresztül, napi öt órás televíziós közvetítés során, a mezőny mellett Magyarország legszebb tájait, ikonikus helyszíneit, turistákat hívogató nevezetességeit is alkalmunk van megmutatni az egész világnak.

A Giro nem csak egy sportesemény, hanem egy fesztivál, népünnepély is egyben. A települések, melyeken áthalad a mezőny mind rózsaszínbe öltöznek; a lakosságnak és az ide látogató turistáknak  egész napos rendezvényekkel, aktivitásokkal készülünk majd a kiemelt helyszíneken.

Honlapunkon minden fontos információt megtalál, ami a Giro-val  és a magyarországi szakaszokkal kapcsolatos. A háromhetes olasz kerékpáros körverseny múltjának összes fontosabb adatát összegyűjtöttük, és számos olyan érdekességet is kínálunk, amely  a magyar sajtóban még nem jelent meg. Legalább ennyire fontos számunkra, hogy  a három hazai szakaszt a Budapest – Visegrád, a budapesti, valamint a Kaposvár – Nagykanizsa útvonalat minél részletesebben, színesebben mutassuk be.

A kerékpáros világ májushoz közeledve egyre több érdekességgel szolgál majd – új tartalmakért, friss hírekért érdemes a honlapunkat látogatni, illetve követni bennünket  az Instagramon és a Facebookon is!

Hajrá, Giro!